top of page

Koningsdag 2019: koninklijke onderscheiding voor Jos en Tineke Hendriks

Bijgewerkt op: 17 mei

NLGO coördinator en oud-bestuurslid Jos Hendriks en zijn vrouw Tineke Hendriks-Linthorst zijn op 27/04/2019 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.
Mevrouw Hendriks was van 1995 tot vorig jaar coördinator en de laatste jaren voorzitter van Amnesty International. Vanaf 1978 is zij actief bij de Exodus Gemeente, als ouderling, contactpersoon met de Duitse zustergemeente en leidster van de kindernevendienst. Ook is zij coördinator van taalmaatjes voor vluchtelingen.

De heer Hendriks zet zich sinds 1978 in voor de afdeling planologie van Natuur- & Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO). Vanaf 2006 levert hij een bijdrage aan de dijkbewaking bij Waterschap Hollandse Delta. Daarnaast deelt de heer Hendriks zijn inbreng bij hulporganisatie P.U.M. voor duurzame armoedebestrijding, waarbij hij sinds 2010 acht missies voltooide. Bij Stichting Zijn in Middelharnis is hij verantwoordelijk voor de films en theatervoorstellingen in Het Diekhuus.

Daarnaast vervulden de heer en mevrouw Hendriks in de jaren van 1987 tot 2019  mantelzorg en boden zij van 1983 tot 1999 ondersteuning als gastgezin tijdens de zomervakanties.

Het bestuur van NLGO feliciteert Jos en Tineke van harte met deze onderscheiding.

ความคิดเห็น


bottom of page