top of page
terr.JPG

Terreinbeheer

NLGO kent twee werkgroepen die zich bezighouden met terreinonderhoud. Niets heerlijker dan met een groep enthousiastelingen het o zo noodzakelijk onderhoud aan knotwilgen, waterpartijen, paden en dijken op te pakken. Goed voor body en geest, dat zal duidelijk zijn.

 

Terreinwerkgroep NLGO

Het is een vrij vaste groep mensen die actief deel nemen, van 10 tot soms meer dan 20 personen. Er verschijnt altijd een oproep in de streekbladen, facebook, internet oproep voor leden die hun e-mail hebben opgegeven en er is een algemene vermelding op de site van NLGO. Iedereen is dus welkom, de actiedagen zijn altijd de laatste zaterdag van de maand vanaf september tot maart.
De werkzaamheden zijn altijd op Goeree-Overflakkee, we starten om 8.30uur en gaan door tot 13.00uur.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit achterstallig onderhoud van natuurelementen van SBB, NM, ZHL, GGO bijvoorbeeld aan knotwilgen, elzensingels, zandwallen, poelen.
Gereedschap is voldoende aanwezig. Zelf wel voor goede kleding en schoeisel zorgen. Eveneens voor een versnapering, zoals drinken, koffie, brood of koek.

Groene motor werkgroep 'de Vliegende Brigade'

Dit is een werkgroep die in samenwerking met de provincie via het vrijwilligersondersteuningsnetwerk de Groene Motor tot stand is gekomen. Door middel van subsidie van de provincie kon het benodigde materiaal worden aangekocht.
Er is een samenwerkingsverband met het ZHL. Deze groep werkt ook altijd samen met de terreinwerkgroep van NLGO op zaterdagen.

Deze groep van ongeveer 30 personen bestaat voornamelijk uit enthousiaste gepensioneerden. We werken om de 14 dagen op een maandag van 8.30uur tot 14.00uur van half september tot begin maart.

Meedoen? Graag!

Stuur een mail via terreinwerkgroepen@nlgo.nl

Laatste nieuws:
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
bottom of page