top of page
Vogelwerkgroep
vogwg.JPG

De vogelwerkgroep heeft veel actieve vogeltellers die maandelijks in de wintermaanden de vogels op Goeree-Overflakkee tellen (95 tel-gebieden) en dat al 40 jaar lang. Weinig vogelwerkgroepen hebben zo’n lange reeks van tellingen in een en het zelfde gebied. Goeree-Overflakkee ligt in een waterrijk gebied en herbergt veel soorten maar ook hoge aantallen vogels. Onze tellingen worden ingevoerd in de SOVON-database en worden o.a. gebruikt voor beleidsadviezen.

 

Een aantal malen per jaar komt de groep samen om wetenswaardigheden uit te wisselen, vaak is er een spreker op zo'n avond.

Meedoen? stuur een mail naar vogelwerkgroep@nlgo.nl

Binnen de vogelwerkgroep zijn er een aantal werkgroepjes actief. Dit zijn de Kerkuilenwerkgroep, de Gierzwaluwenwerkgroep, en de Weidevogelwerkgroep. De kerkuilen doen het uitstekend. Jaarlijks vele broedgevallen met ook veel uitgevlogen jongen. Aan nestgelegenheid zal het niet liggen: de kerkuilenwerkgroep heeft inmiddels zo'n 140 kasten opgehangen.  Voor gierzwaluwen worden speciale dakpannen en broedtillen geplaatst. Weidevogels worden in de Oude Oostdijk en Westplaat gemonitord.

Laatste nieuws:
bottom of page