Op Facebook verschenen berichten dat onze Gemeenteraad onlangs in een besloten vergadering heeft gesproken over Ouddorp Bad Oost. Jammer dat deze discussie achter gesloten deuren plaatsvindt. Waarom niet openlijk? Zodat iedereen weet wat de verschillende partijen over dit plan denken! Als OKRR vinden wij in ieder geval dat het niet door moet gaan. In deze nieuwsbrief onze argumenten. En wat vindt u? Aan het eind van deze nieuwsbrief roepen wij op uw mening kenbaar te maken! Wat houdt het plan in? De aanvragen van Estate Invest betreffen een nieuwbouwwijk tegenover het bestaande Fletcherhotel met:

• een extra hotel met receptie, bar, restaurant en wellnesscentrum ten dienste van de hotelgasten

• 48 woningen voor recreatie, permanente- en deeltijdbewoning

• nieuwe wegen, 98 parkeerplaatsen, fietspaden

• diverse bijgebouwen o.a. een grote fietsenstalling.


Waarom we tegen zijn? Dit zijn de argumenten.

2 keer bekeken

Niets te doen of je wil eens lekker buiten bezig zijn? Kom dan naar de tweede natuurwerkdag van 2021-2022 van de vereniging Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO). Op zaterdag 27 november worden er weer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan Natuurelementen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep terreinbeheer van de vereniging.

De activiteiten zijn deze keer bij de Vliegers te Middelharnis bij de poel en de vlinder-idylle.
De bedoeling is zaterdag de poel, welke eigendom is van SBB, bij het fietspad langs de Vliegers verder op te knappen. We hopen hiermee de werkzaamheden van de af gelopen twee jaar verder af te ronden. We gaan proberen de poel weer te herstellen zodat hij weergeschikt is voor amfibieën. Op deze actiedag van de NLGO kunnen we weer veel hulp gebruiken. Een ieder die iets voor het behoud van de natuurelementen wil doen of eens lekker buiten bezig wil zijn, kan ons daar as zaterdag bij helpen.

We verzamelen om 8.30 uur aan het einde van de Tweede Groeneweg. De Tweede Groeneweg is te bereiken via de Provincialeweg N215, rotonde Middelharnis richting Nieuwe Tonge, de tweede weg links. De werkzaamheden duren tot ongeveer 13.00 uur.

Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij Kees van t Zelfde 06-22927409 of bij Cees Appel 06-51010013 en op www.nlgo.nl.

7 keer bekeken
Komende zaterdag 30 oktober gaat de zaterdaggroep van de NLGO weer voor het eerst van start na een lange corona rustpauze. Wil je zaterdag lekker buiten bezig zijn, kom ons dan helpen op deze Natuurwerkdag. Deze activiteiten worden georganiseerd door de