top of page

Voorzichtig optimisme voortbestaan Essenbos

Nog even op een rijtje: - Zoals u weet voerden een paar maanden geleden leden van de natuurkampeervereniging N.T.K.C. actie voor het behoud van kampeerterrein het Essenbos op de Kop van Goeree. - Al 60 jaar wordt dit unieke terrein gerund door vrijwilligers. Eenvoudige kampeerders uit het hele land komen elk jaar naar het Essenbos. Binnenkort verloopt de pachtovereenkomst en daarmee staat de toekomst van het Essenbos op het spel. De leden van de natuurkampeervereniging zijn bang dat dit pareltje verloren gaat. - Sinds kort is duidelijk dat er nog een partij is die dit terrein wil omvormen tot een commerciële camping. - Als dagelijks bestuur van de NLGO onderschrijven wij de bezorgdheid van de kampeerders. Het Essenbos is een juweel van een landschap tussen Ouddorp en Goedereede. Het teloorgaan van de natuurcamping zou een verschraling van het recreatie aanbod beteken. Wij riepen u op om de petitie te ondersteunen, die een groep verontruste leden van N.T.K.C. was gestart om aan te bieden aan pachtbaas fonds DBL. En dat heeft u gedaan! Op dit moment staat de teller op ruim 2500 handtekeningen.

Natuurlijk is deze petitie en deze ledenbrief niet het enige dat wij ondernamen om te proberen het Essenbos als natuurcamping te behouden. Via een brief aan fonds DBL, die de gronden in pacht geeft, proberen wij het bestuur van deze stichting op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid aan te spreken: Fonds DBL is een stichting met een ideële doelstelling die fondsen beheert en werft om sociaal zwakkeren in de samenleving te ondersteunen. Ook probeerden we samen met Natuurmonumenten in contact te komen met de stichting en haar rentmeester om een gesprek op gang te brengen over andere mogelijke oplossingen, zoals misschien het verwerven van de terreinen, zoals ook N.T.K.C. al tevergeefs had geprobeerd.

Maar fonds DBL reageerde niet, en de tijd leek te dringen, en daarom werd besloten deze publieke actie te ondersteunen.

Laatste nieuws:

Het lijkt erop dat het fondsDBL en de kampeerders op een overeenkomst over een nieuwe pachttermijn afkoersen. We blijven nog maar even duimen.

Comments


bottom of page