top of page

3 Augustus : laarzentocht St. AnnalandAls Thoolse Staatsbosbeheer IVN- Natuurgids mag Lenie Ponse één keer per jaar op Tholen een excursie aanbieden aan belangstellenden, in een verder niet toegankelijk SBB gebied.

Als “presentje” in ons jubileum jaar was er de mogelijkheid voor geïnteresseerde NLGO-leden om samen met IVN'ers het Schor van St-Annaland te bezoeken, en wel op zaterdag 3 augustus j.l.;


De excursie startte om 10.00 uur met drinken plus veldkoek bij de zeedijk aan het einde van de Sluispolderweg te Oud-Vossemeer; vervolgens ging de wandeling dwars door het Schor van Sint Annaland. Dit unieke gebied is SBB eigendom en een gedeelte is opengesteld voor enkele excursies onder leiding van de SBB-gids.


Dat was even lopen, glijden en klauteren voor de NLGO benen (soms zak je inderdaad behoorlijk weg in het slik) ……………. dus hoe fantastisch was het om na een paar uur bij terugkomst een tongstrelende proeverij te vinden, met al het heerlijks dat het land en water ons te bieden had.


Dit was meer dan een 'presentje'. Dank , dank, dank aan Lenie voor deze echte verrassing. wat ons betreft vieren we ons 41 jarige bestaan volgend jaar weer net zo!!!

bottom of page