top of page

di 14 nov

|

Stellendam

Excursie naar het Offshore Expertise Centrum in Stellendam

Vanuit het OEC in Stellendam wordt data verzameld, van belang voor offshore installaties (windmolenparken o.a.) Daarbij is, gelukkig, ook oog voor de belangen van de natuur. OEC is graag bereid om NLGO een kijkje in de keuken te gunnen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Excursie naar het Offshore Expertise Centrum in Stellendam
Excursie naar het Offshore Expertise Centrum in Stellendam

Tijd en locatie

14 nov 2023, 19:00 – 21:00

Stellendam, 3251 NC Stellendam, Nederland

Gasten

Over het evenement

Vanuit het OEC in Stellendam beheert en reguleert Rijkswaterstaat (RWS) met inzet van de laatste technologie het gebruik van de ruimte op de Noordzee door windmolenparken en andere technische installaties. Met het project Maritieme Informatievoorziening Servicepunt realiseert, exploiteert en beheert RWS de fysieke en digitale infrastructuur die nodig is om maritieme data te verzamelen. Door middel van sensoren in en op windparken op zee wordt data over bijvoorbeeld golfhoogtes, scheepvaartbewegingen en routes van trekvogels verkregen. Deze data en informatievoorziening zijn van cruciaal belang voor de windparken die de komende jaren in het kader van de energietransitie worden aangelegd op de Noordzee.

Daarbij is, gelukkig, ook oog voor de belangen van de natuur. OEC is graag bereid om een kijkje in de keuken te geven, en nodigt NLGO uit voor een presentatie, waarin de nadruk ligt op de ecologische aspecten binnen dit enorme project.

We hopen te horen welke aspecten door de ecologen van RWS onderzocht en gemeten worden. En zijn er al resultaten te benoemen, wat heeft men nu al geleerd? Waartoe (kunnen) de gevonden resultaten leiden? Hoe gaat men om met vogelzwermen? Dit, en ongetwijfeld veel meer bijzonderheden over vogels, zeeleven, zeezoogdieren, vissen komen aan bod.

Kom kijken en luisteren op 14 november – 19.00. Meld je snel aan via deze link, zodat we weten hoeveel belangstelling er voor deze avond is.

Deel dit evenement

bottom of page