top of page

za 26 okt

|

Theetuin de Bongerd

26 oktober 20:00: Wegwijs in het Universum

Een avond over het universum in het kader van de Nacht van de Nacht. Samen met twee amateur-sterrenkundigen, Pieter Jelier en Edwin van Balen, maken we een reis langs exo-planeten en zwarte gaten. In het eerste uur is er een lezing, daarna kijken we bij goed weer door een echte sterrenkijker.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
26 oktober 20:00:  Wegwijs in het Universum
26 oktober 20:00:  Wegwijs in het Universum

Tijd en locatie

26 okt 2019, 20:00

Theetuin de Bongerd, Molendijk 65, 3249 AN Herkingen, Nederland

Gasten

Over het evenement

De NLGO wil in het kader van het 40-jarig jubileum een bijdrage leveren om dit aspect van de natuur, het heelal, wat in het zonnetje te zetten. Dit natuurlijk in overdrachtelijke zin, omdat te veel zonneschijn ons zicht van en ons inzicht in het universum belemmert.

Samen met twee amateur-sterrenkundigen, Pieter Jelier en Edwin van Balen, willen we onze leden en andere belangstellenden een beetje wegwijs maken in het universum. Te denken valt aan exo-planeten, die rondom andere zonnen ontdekt worden. Het laatst ontdekte fenomeen is de fotografische weergave van een zwart gat. We beginnen met een lezing van ongeveer een uur en gaan daarna, afhankelijk van het weer, naar buiten om door een echte sterrenkijker te kijken. Bij bewolkt weer kijken we helaas alleen maar naar de kijker, en is er een alternatief in de vorm van een tweede lezing.

De Bongerd, Molendijk 65 in Herkingen

Aanvang 20.00 uur. 

De toegang gratis voor leden van de NLGO, maar oolk niet leden zijn van harte welkom.

Deel dit evenement

bottom of page