11 Januari: Excursie op de Kwade Hoek

Bijgewerkt: 13 jan 2020

Vijfendertig leden en gasten van ver uiteenlopende leeftijd verzamelden zich rond 09.30 uur op de parkeerplaats van de Kwade Hoek voor een wandeling naar de Strandhaak.

Na koffie en eigengemaakte cakes van Jan en Clémence Baks vertelde Geert Faasse iets over een aantal van de vondsten - van tuimelaar schedels tot amber - op de Kwade Hoek, en Sylvia over het inzamelen van zwerfvuil. Eenmaal op het strand stond een bijzonder fris windje, waarin we het best tempo konden houden om op temperatuur te blijven. We zagen in de verte sneeuwgorzen, prachtig!! (of waren het .... ), kiekendief, buizerd, en een veldleeuwerik op een (spreekwoordelijke!) steenworp afstand.


Op de terugweg tegen de wind optornend verzamelden we afval, waarbij een ieder zijn beste beentje voor zette. Van een competitie hoefde geen sprake te zijn, er was helaas meer dan genoeg zwerfvuil voor ons allemaal.


Terug op de parkeerplaats hadden Geert en Ellie hun bus tot een foodtruck omgetoverd, met werkelijk overheerlijke courgette- en pompoensoep. Zo tegen één uur braken we ons kamp op. Volgend jaar weer!

Volg ons op Facebook en Twitter

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
Aantal bezoekers:
logoklein.JPG

Natuur- & Landschapsbescherming

Goeree-Overflakkee

Postbus 170

3240 AD Middelharnis
info@nlgo.nl
www.nlgo.nl

tel. 0653218125

IBAN: NL39 RABO 0140 9079 55

BIC: RABONL2U

KvK nr:  40322439