top of page

VRIENDEN VAN HET STRAND

Bijgewerkt op: 15 mei

WORD JIJ OOK EEN VRIEND VAN HET STRAND?

het Groene Strand roept op: Help mee de broedvogels te beschermen op het strand en ontvang een gratis gepersonaliseerde hondenpenning!



Het broedseizoen is begonnen! We vragen daarom extra aandacht voor vogels die broeden op het strand. Strandbroeders als de bontbekplevier en strandplevier staan helaas al een tijd onder druk in Nederland. Er broeden op dit moment slechts 300-380 broedparen van de bontbekplevier in ons land. Ze hebben rust en ruimte nodig om nesten op het strand te maken, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen.


WIST JE DAT...

...een bontbekplevier een nestje maakt door een kuiltje in het zand te maken, bekleed met wat steentjes, schelpjes of plantenmateriaal? Daar leggen ze hun eieren in. Doordat bontbekplevieren nestjes maken op het kale zand, zijn ze extra kwetsbaar. Ook andere broedvogels, zoals de scholekster en strandplevier staan onder druk. Het aantal broedparen de laatste 20 jaar is gehalveerd.

Loslopende honden zijn een grote bedreiging voor vogels die broeden op het strand. Ook honden die goed luisteren kunnen onbedoeld te dicht in de buurt komen van broedende vogels. De vogels schrikken en komen vaak niet meer terug naar hun nest, waardoor de jongen alleen blijven. We vragen daarom om honden aan de lijn te doen op de broedstranden tijdens het broedseizoen.

GEPERSONALISEERDE HONDENPENNING

Als vriend van het strand bieden wij je als bedankje voor het aanlijnen van jouw hond tijdens het broedseizoen een gratis gepersonaliseerde hondenpenning aan. Deze vraag je aan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen en krijg je gratis thuisbezorgd. Hopelijk tot snel op het strand!

Comments


bottom of page