top of page

NLGO bestond in 2019 40 jaar en dat hebben we op zaterdag 29 juni gevierd op de Hofstede Lust en Last van Hein Mijs in Sommelsdijk.. 's Ochtends met een symposium over natuur-inclusieve landbouw, 's middags was er een feestelijk programma. Ook was er een fotowedstrijd georganiseerd waarvan de uitslag bekend werd gemaakt tijdens het feestelijk middagprogramma.

Maar dat was niet het enige, dat jaar. In totaal hadden we een twintigtal activiteiten in ons jubileum jaar. Excursies waren er naar de Kwade Hoek, historisch Goedereede, Ouddorp, St. Annaland, het Zandwallengebied, Ooltgensplaat, Scheelhoek, Hompelvoet, de Kleistee. Lezingen waren er over het Volkerak,  de Kerkuilen van G-O, en op de Nacht van de Nacht. Voor het eerst organiseerden we een Duizend Soorten Dag, waarop er inderdaad bijna 100 soorten planten, vogels en insecten werden geteld op het eiland binnen 1 dag!

In samenwerking met de Overkant waren er 2 lezingen van Jan Baks, en een lezing van Huib van Dam over de Kleistee. Ook vertoonden we de film Het wad in de Overkant.

Een blijvende herinnering aan ons jubileumjaar, hopelijk voor vele jaren, zijn de twee vlinderidylles in Middelharnis en Ouddorp, die NLGO in samenwerking met de Vlinderstichting, Gemeente en SBB realiseerde.

Knipsel.JPG
bottom of page